به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز منابع آگاه میگویند انتظار میرود دولت بایدن روز دوشنبه اعلام کند که مقامات این کشور در المپیک زمستانی ۲۰۲۲ در پکن شرکت نحواهد کرد
این تحریم دیپلماتیک که برخی از اعضای کنگره امریکا در هفتههای اخیر خواستار آن بودهاند، بر شرکت ورزشکاران آمریکا در المپیک زمستانی پکن تاثیری نخواهد گذاشت.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا ماه پیش اعلام کرد که چنین تحریم دیپلماتیکی را در اعتراض به وضعیت حقوق بشر در چین، از جمله آنچه واشنگتن نسلکشی اقلیت مسلمان مینامد، مد نظر قرار داده است.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این گزارشها گفت فراخوان برای تحریم المپیک پکن برای «خودنمایی» است و باید متوقف شود «تا بر دیالوگ و همکاری میان چین و ایالات متحده در حوزههای مهم تاثیری نگذارد.»
او در یک کنفرانس خبری گفت: «اگر آمریکا بر ادامه این روند اصرار ورزد، چین دست به اقدامات تلافیجویانه خواهد زد.»
کانادا، بریتانیا و استرالیا نیز از جمله کشورهایی هستند که گفتهاند انجام اقدام مشابهی را در نظر دارند.
تحریمهای گروهی المپیکها یکی از رویدادهای دوران جنگ سرد بود. دولت جیمی کارتر در سال ۱۹۸۰ به همراه ۶۰ کشور دیگر المپیک مسکو بر سر تهاجم اتحاد شوروی به افغانستان در سال قبل تحریم کرد. اتحاد شوروی نیز در تلافی چهار سال بعد به همراه ۱۵ کشور متحدش به تحریم المپیک لوسآنجلس دست زد.
توماس باخ، رئیس کمیته بینآلمللی المپیک میگوید با تحریم بازیهای المپیک مخالف است. باخ گفت: «تحریمهای ورزشی به هیچ هدفی نمیرسند» و اشاره کرد که اتحاد شوروی پس از تحریم المپیک ۱۹۸۰ مسکو برای ۹ سال دیگر در افعانستان ماند. او افزود: «این تحریمها فقط به ورزشکاران آسیب میزنند و باعث ناراحتی جمعیت کشورها میشوند که نمیتوانند در شور و شوق بازیها شریک شوند.»
نظر شما